# # # #
15. července 2020

Jak vybavit pokoj pro miminko

Máte miminko na cestě? Než přijde na svět a budete se radovat z jeho příchodu, je na čase mu zařídit dětský pokojíček. Jaký nábytek je vhodný do pokoje pro miminko vybrat? Máme pro vás pár tipů.

Bezpečí především. Co vše zabezpečit?

Dětský pokoj, zvlášť pro tak malé dítě musí být upravený tak, aby odolal všem možným nástrahám. Komody, skříně, přebalovací pult a stolky je nutné ke stěně upevnit, jedině tak budete mít jistotu, že se nemohou převrhnout na malé dítě. Do postýlky klidně investujte a pořiďte kvalitnější kus, kde dítěti nehrozí například propadnutí. Myslete i na budoucnost, přece jenom děti rostou jako z vody. Ideálním řešením tak je postýlka s nastavitelnou výškou roštu.

Výběr dětské postýlky – podle čeho se řídit

U dětské postýlky je nejdůležitější sledovat materiál ze kterého je vyrobená, rozestupy příček mezi sebou a taktéž se zaměřte na opracovaný povrch. Měl by být dostatečně hladký, aby se díky nemohlo pořezat. Rozestupy mezi příčkami nesmí být příliš úzké, aby se mu tam nezachytila ručička, ale ani příliš velké, kvůli možnému vypadnutí nebo uvíznutí hlavičky. Hrany postýlky by měly být nejlépe zaoblené. Jakékoliv hranaté okraje jsou nebezpečné. Dřevěná postel je vždy lakována. Dohlédněte na to, že jde o nezávadnou barvu.

Jako složku pro větší bezpečnost můžete do postýlky přidat měkké mantinely, které ochrání rádo se převalující miminko od bolestivých nárazů do příček.

Další nezbytnost: přebalovací pult

Existují dvě varianty. Za prvé si můžete koupit přímo přebalovací pult se zásuvkami a policemi, které jsou uzpůsobené potřebám miminka. Za druhé si lze pořídit běžnou komodu a na ni dát přebalovací podložku. Tato varianta je zejména praktická. Až miminko vyroste, přebalovací pult schováte a komodu tam můžete nechat a využít ji na úschovu oblečení.

Nezapomeňte i na vaše pohodlí

Dětský pokojíček je sice z největší části uzpůsoben hlavně miminku, ale nesmíte opomenout ani sebe. Kojení, chování a konejšení miminka se neobejde bez pohodlného křesla. Takové křeslo, které vám poskytne úlevu od bolesti zad a dopřeje vám zasloužený relax. Výběr křesla bude tedy speciálně pro vás ušitý na míru.

TIP: Vedle křesla si umístěte (třeba látkový) koš ve kterém budete mít kojící polštář ihned po ruce.

Nejčtenější
5. března 2024

Neveřejné nabídky – skrytý trh nemovitostí skýtající skvělou investiční příležitost

Neveřejné nabídky nemovitostí jsou často skrytým trhem, který nabízí mnoho výhod pro kupující i prodávající. Zatímco běžné prodeje probíhají přes veřejné inzeráty a realitní portály, neveřejné jsou dostupné pouze vybrané skupině zájemců. Dostanete se skrz ně často k exkluzivním projektům a jedinečným cenovým příležitostem, které by vám jinak utekly.  Zde se podíváme na různé typy neveřejných…

Číst článek
17. dubna 2024

Kvalita bez nadměrného luxusu a dobrá lokace přináší oživení na pražském trhu s byty

Rezidenční trh v Praze zažívá nový vzestup díky významným projektům stabilních developerů, jako jsou Skanska a YIT. Tyto projekty, připomínající svou kvalitou a spolehlivostí automobilovou značku Volkswagen, získávají na popularitě mezi zájemci o nemovitosti. To dokazuje nyní i spuštění již třetí etapy vysočanského projektu Čtvrť Emila Kolbena od společnosti Skanska, která v dubnu vstoupila do…

Číst článek
4. dubna 2024

Darovací smlouva na nemovitost v roce 2024: Vzor a vše co potřebujete vědět

Darování nemovitosti může být významným krokem v životě, které vyžaduje pečlivé přípravy a dodržení právních předpisů. Jedním z klíčových dokumentů v tomto procesu je darovací smlouva na nemovitost. Co všechno je třeba vědět před jejím sepsáním a jak ji správně sestavit? Co je darovací smlouva na nemovitost? Darovací smlouva je právní dokument, kterým dárce bezúplatně…

Číst článek