# # # #
15. července 2020

Jaké jsou plusy a mínusy robotických vysavačů?

Když Čapek vymyslel slovo robot, zřejmě netušil, že o několik desítek let později tu budou po našich domácnostech jezdit malé vysavače, které za nás odvedou práci. Robotický vysavač má nepochybně hodně výhod, ale nechybí ani nevýhody, kterými disponuje. Pojďte společně zjistit, jak si takové vysavače vedou.

Plusy robotických vysavačů

Do domácností se pořizují zejména kvůli tomu, že ušetří čas. Vysavač jednoduše nastavíte na čas, kdy chcete, aby vysával, on se poté sám zapne, vysaje bydlení, zatímco vy jste venku nebo si děláte doma, co potřebujete. Jakmile má vysavač hotovo nebo mu docházejí baterky, sám si zajede na místo, kde se nabíjí.

Jak dlouho vy normálně luxujete? Robotický vysavač vysává i několikrát delší dobu než obvykle vy. Ocení ho hlavně i alergici, majitelé chlupatých pejsků a jedinci, kteří mají neustále nedostatek času. Vymete každý kout a drobky, chlupy a malé nečistoty mu nejsou překážkou. Pokud máte doma malé děti, nemusíte se bát, že by je vysavač mohl ohrožovat.

Některé robotické vysavače mají další funkce, kterými se mohou chlubit. Můžete je například ovládat i přes mobilní aplikaci pomocí připojení Wi-fi. Jiné modely třeba usnadní práci i tím, že podlahu vymopuje.

Souhrn: vysavač je samostatný, ušetří čas, bezpečné pro děti, vhodné pro alergiky

Mínusy robotických vysavačů

Mohlo by se zdát, že takový vysavač nemá chybičky. No přece jen se nějaké najdou. Ta hlavní je, že i přesto, že může vysávat každý den, stejně to nedokáže tak dobře ten, který vy držíte v ruce a ovládáte. Jedno za čas tedy potřebuje interiér dostat speciální péči v podobě běžného vysavače, kterým vyluxujete zákoutí a místa, kde se robotický nedostane.

Další z nevýhod je pořizovací cena. Sice můžete najít robotický vysavač za pár tisíc, ale kvalita bude velice nízká. Když už si robotického pomocníka chce pořídit, investujte do něj. Částka za kvalitní vysavač začíná na deseti tisíc. U levnějších variant si nemůžete být jistí výsledkem.

Souhrn: pořizovací cena je vysoká, občas je potřeba použít i běžný vysavač

Nejčtenější
5. března 2024

Neveřejné nabídky – skrytý trh nemovitostí skýtající skvělou investiční příležitost

Neveřejné nabídky nemovitostí jsou často skrytým trhem, který nabízí mnoho výhod pro kupující i prodávající. Zatímco běžné prodeje probíhají přes veřejné inzeráty a realitní portály, neveřejné jsou dostupné pouze vybrané skupině zájemců. Dostanete se skrz ně často k exkluzivním projektům a jedinečným cenovým příležitostem, které by vám jinak utekly.  Zde se podíváme na různé typy neveřejných…

Číst článek
26. března 2024

Home Portal varuje klienty před nestandardním chováním developerů a zdůrazňuje transparentnost

Dnešní realitní trh je plný možností, ale také rizik, která mohou klienty postavit do nepříjemné situace. Home Portal chce poukázat na možná rizika a pomoc Vám provádět bezpečná rozhodnutí před koupí vlastní nemovitosti. Podle Jana Vitvery, ředitele společnosti Home Portal, existuje několik varovných signálů, které by měli kupující vzít v úvahu při jednání s developery:…

Číst článek
20. března 2024

Jak začít s flipováním nemovitostí: tipy a triky pro úspěšnou investici

Flipování nemovitostí – horké téma posledních měsíců, které slibuje úspěšnou investici a skvělé zisky. Na první pohled má zdánlivě jednoduchý postup – nakoupíte nemovitost ve špatném stavu, zrekonstrujete ji a s profitem prodáte. Než však s flipováním začnete, je potřeba znát všechna možná rizika i osvědčené praktiky, které Vám pomohou k úspěšnému prodeji. Co je to flipování…

Číst článek